‌ترمیم و مقاوم‌سازی ساختمان‌

تمامی ساختمان‌ها، خصوصی و یا عمومی، در طول عمر سرویس دهی خود نیاز به مقاوم سازی و تقویت نواحی آسیب پذیر دارند. مقاوم سازی تکنوپل با بهره‌گیری از مصالح با کیفیت، راهکارهای موثری جهت مقاوم سازی و بهسازی ساختمان های با طول عمر زیاد، فرسوده و آسیب دیده و ساختمان‌هایی با بارگذاری بیش از حد برای مالکان، مهندسین و طراحان ارائه می کند.
راهکارهای مقاوم سازی ساختمان تکنوپل دارای ویژگی هایی همچون تنوع، نصب سریع و آسان، دوام و کارآمدی بالا و صرفه اقتصادی بوده و بدون افزایش چشمگیر وزن ساختمان به راحتی بر روی المان های سازه ای از جنس بتن، فولاد و چوب نصب می گردد.
راهکارهای مقاوم سازی ساختمان ما را می توان جهت تعمیر و رفع طیف وسیعی از آسیب های وارد به ساختمان مورد استفاده قرار داد:

  • بهسازی سازه ای: راهکارهای تقویت و مقاوم سازی ما را می توان برای بازگرداندن مقاومت طرح اولیه یک ساختمان مورد استفاده قرار داد.
  • محافظت و کنترل خوردگی : روش های مقاوم سازی پیشنهادی ما را می توان برای بازگرداندن ظرفیت باربری اعضای خورده شده مورد استفاده قرار داد.
  • تعمیر بتن : جهت تعمیر تیرها، ستون‌ها و دال‌های بتنی آسیب‌دیده می‌توان از روش های تقویت ما بهره برد.
  • تعمیر نشتی : تکنوپل روش های کارآمدی را جهت رفع نشتی لوله ها ارائه می دهد.
  • محافظت نیرویی : تکنوپل راهکارهای ویژه برای تقویت ساختمان ها در برابر نیرو های خاص همچون بار انفجار، تخریب پیشرونده و… عرضه می‌کند.

در ادامه شما می‌توانید با جزییات مربوط به راهکارهای مقاوم سازی ساختمان تکنوپل آشنا شوید.

  • ساختمان‌های مسکونی
  • ساختمان‌های تجاری
  • ساختمان‌های عمومی
  • بناهای تاریخی
  • پارکینگ‌ها

مقاوم‌سازی ساختمان با استفاده از کامپوزیت FRP

امروزه نیاز به تقویت و مقاوم سازی ساختمان های بتن مسلح و سازه های پل افزایش یافته است.تکنوپل بر مبنای کامپوزیت FRP راهکارهای موثری جهت بهسازی سازه‌هایی که نیاز به تعمیر و مقاوم‌سازی دارند ارائه می دهد.
عوامل بسیاری برای استفاده از کامپوزیت FRP به صورت اتصال خارجی همچون قیمت مناسب مواد و سهولت اجرا وجود دارد. از جمله مشکلاتی که می توان به وسیله سیستم کامپوزیت FRP  رفع نمود عبارتند از: فرسودگی ناشی از اثرات زیست محیطی ، آسیب های ناشی از بار ضربه، افزایش بار وارد به سازه خصوصا در مناطق لرزه خیز بعلت الزامات آیین نامه ای سخت گیرانه، تغییر کاربری سازه و افزایش استحکام و شکل پذیری جهت اصلاح خطاهای طراحی و اجرا.
در سیستم کامپوزیت FRP تکنوپل جهت مقاوم سازی سازه های بتنی و بنایی انواع مختلفی از مصالح همچون: میلگرد های FRP پیش آغشته با رزین اپوکسی، ورق و یا صفحات کربن پیش آغشته با رزین اپوکسی، پارچه های تک جهته و دو جهته الیاف شیشه و کربن، که به راحتی با شکل و فرم عضوی از سازه که نیازمند مقاوم سازی، سازگار می باشد استفاده گردیده است.مزایایی چون سبک بودن، غیر تهاجمی بودن، استحکام کششی بالا و مقاوم در برابر خوردگی، کامپوزیت های تقویت کننده FRP را برای کاربرد هایی که زیبایی سازه اصلی باید حفظ شود و یا هنگامی که مقاوم سازی با روش های مرسوم امکان پذیر نباشد مناسب ساخته است.

مقاوم سازی با الیاف FRP

مقاوم‌سازی ساختمان با استفاده از کامپوزیت FRCM

کامپوزیت FRCM عبارت است از ماتریس سیمانی تقویت شده با الیاف. در این روش از شبکه های الیاف کربن و بر بستر ماتریس سیمانی با مقاومت بالا به منظور تقویت و استحکام سازه های بتنی و بنایی استفاده می گردد.

با استفاده از اجرای آسان کامپوزیت FRCM می توان مقاومت خمشی، محوری و برشی سازه را بدون افزودن وزن و جرم قابل توجه به آن به مقدار قابل توجهی بهبود داد.
FRCM با ویژگی هایی همچون تاثیر کم بر المان سازه ای و وزن کم جایگزین مناسبی برای روش های سنتی مقاوم سازی و ترمیم بتن می باشد. اکثر اوقات این راهکار مقاوم سازی، با توجه زمان کم مورد نیاز برای اجرا و نصب آسان اقتصادی ترین روش مقاوم سازی در دسترس می باشد.

ویژگی و مزیت های کامپوزیت FRCM :

  1. با استفاده از یک لایه نازک سازه ها را ترمیم و مقاوم سازی می کند
  2. برای سطوح عمودی و بالاسر سیستم سبک وزن کاموزیت FRCM کاربرد دارد.
مقاوم سازی با کامپوزیت FRCM

مقاوم‌سازی ساختمان به روش پس کشیدگی داخلی

پس‌کشیدگی داخلی موجب استحکام بخشی به بتن بر اساس استحکام بتن در فشار و ضعف بتن در کشش عمل می‌نماید. این راهکار شامل فولاد تقویت کننده با استحکام بالا می‌باشد که معمولا با افزایش ابعاد مقطع بر روی سازه متصل شده و یا از طریق حفاری اعضای موجود، درون سازه نصب می‌گردد.

مقاوم‌سازی ساختمان به روش پس کشیدگی خارجی

سیستم پس‌کشیدگی خارجی موجب استحکام بخشی به بتن بر اساس استحکام بتن در فشار و ضعف بتن در کشش عمل می‌نماید. این راهکار شامل فولاد تقویت کننده با استحکام بالا می‌باشد که خارج المان سازه ای در نقاط تکیه‌گاهی نصب می‌گردند.

مقاوم سازی ساختمان به روش پس کشیدگی خارجی
مقاوم سازی ساختمان به روش پس کشیدگی خارجی

مقاوم‌سازی ساختمان با استفاده از صفحات کربن پس کشیده

در این روش به منظور استحکام بخشی سازه از لمینت کربن (CFRP) پس کشیده شده استفاده شده است. این راهکار مقاوم سازی موجب افزایش ظرفیت تحمل بار اعضای سازه ای شده و رشد ترک در سازه را کنترل می کند.

مقاوم سازی دال بتنی با لمینیت کربن

مقاوم‌سازی ساختمان با استفاده از ژاکت بتنی

در این روش المان های سازه ای که دارای ضعف می باشند با افزودن میلگرد های طولی و قالب بندی و بتن ریزی مجدد مقاوم سازی می گردند.این راهکار مقاوم سازی جهت افزایش ظرفیت باربری ستون‌ها، تیرها، دیوارها و دال‌ها طراحی شده است.

مقاوم سازی به روش ژاکت بتنی

مقاوم‌سازی ساختمان به روش تزریق رزین

مقاوم سازی به روش تزریق

راهکارهای ترمیم مبتنی بر تزریق رزین رویکردی جدیدی برای بازگرداندن استحکام سازه‌ای بتن‌های آسیب دیده فراهم ساخته است. این سیستم از رزین های کارآمد با چسبندگی سریع استفاده می‌کند که به وسیله پمپ به داخل ترک‌های بتن تزریق می‌گردد.روش مناسب برای تعمیر ترک در بتن می بایست بر اساس ارزیابی علل به وجود آمدن ترک در سازه انتخاب گردد.
یکی از راهکارهای مناسب تعمیر ترک در ساختمان های بتنی (تیر ها ، ستون ها ، دال و دیوار ها و…) روش تزریق رزین،می باشد. این روش به طور کلی شامل تعبیه پکرهای تزریق در فواصل نزدیک در امتداد ترک ها ، درزبندی سطح ترک و تزریق رزین تحت فشار تشکیل می باشد.
فراموش نکنید که در هر زمان نوع رزین انتخابی ( اپوکسی یا پلی اورتان) و زمان اجرای تزریق متناسب با نوع پروژه متفاوت بوده و بر مبنای پارامترهایی همچون عرض ترک ، ضخامت المان بتنی ترک خورده و … تععین می گردد.

تعمیر فوری نشتی لوله در ساختمان به روش کلمپ

یک سیستم مکانیکی بر مبنای بستن گیره که شامل وصله FRP و نوار استیل ضد زنگ می‌باشد. این راهکار بسیار ساده و با حداقل زمان قابل اجرا بوده و قابلیت مهار و رفع نشتی لوله تا فشار Psi100 را دارا می‌باشد.

تعمیر فوری نشتی لوله با استفاده از کلمپ

تعمیر نشتی لوله در ساختمان به روش کلمپ

در این راهکار یک نیروی فشاری به منظور مهار و رفع نشتی لوله تا فشار Psi1160 اعمال می گردد. این سیستم شامل کمربند مستحکم کننده و وصله پلاستیکی بوده که بر روی مرکز ناحیه نشتی قرار می‌گیرد و نیروی فشاری موضعی جهت افزایش ظرفیت مهار نشتی ایجاد می‌کند.

کیت تعمیر نشتی لوله (DIY)

کیت تعمیر نشتی بسیار سریع و مقرون به صرفه به منظور استفاده بر روی تمامی لوله ها با جنس وسایز متفاوت می‌باشد. این راهکار برای نشتی‌های تا فشار ۴۳۵psi و دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

DIY یک تکنیک برای ساخت و ساز ، اصلاحات و تعمیرات  اشیا و وسایل می باشد که بدون کمک و نیاز به متخصصان کاربرد دارد و مشکلات را حل می نماید.کییت تعمیر لوله یک کیت ارزان می باشد که میتوان از آن به آسانی  برای تعمیر نشتی لوله استفاده کرد.
در ساخت این نوع کیت از یک نوار فایبر گلس که با رزینی که در آب فعال شده استفاده شده است و قادر است در عرض چند دقیقه لوله آسیب دیده را به صورت دائمی و استحکام بالا ترمیم نموده است.

کیت تعمیر لوله DIY
5/5 - (5 امتیاز)

۱۰ دیدگاه برای “صنعت ساختمان‌

    • هادی امامی پور گفته:

      با سلام و احترام
      در مقاوم سازی با FRP وظیفه اصلی الیاف فراهم نمودن سختی و مقاومت در عضو تقویت شده می باشد. یعنی الیاف FRP ایجاد مقاومت اضافی در برابر بخش عمده باری می باشد که بر روی سیستم مقطع مقاوم سازی شده وارد می شود

  1. مومنی گفته:

    با عرض سلام
    مقاومت اولیه بتن چگونه مشخص می گردد ؟ و در چه صورتی نیاز به بهسازی و مقاوم سازی پیدا می کند ؟

    • هادی امامی پور گفته:

      با سلام و احترام
      مقاومت بتن با انجام تست های مختلفی همچون التراسونیک و چکش اشمیت انجام مشخص می گردد و برای انجام عمل مقاوم سازی با FRP بتن باید دارای حداقلی مقاومتی باشد.

  2. مهدی پناهنده گفته:

    با سلام و وقت بخیر
    آیا میتوانید برای ایزوگام پشت بام روشی را پیشنهاد دهید که هم مقاومت تر و هم مقرون به صرفه تر باشد ؟ منظور با روش مقاوم سازی شرکت شما می باشد

    • هادی امامی پور گفته:

      با سلام و احترام
      روش های مرسوم همانند استفاده از قیرگونی و محصولات ایزوگام می‌باشد. ولی امروزه به منظور آب بندی از عایق سفید یا بام سفید نوعی پوشش کاملاً آب بند است که بر پایه پلیمرها و مواد اکریلیکی ساخته شده است استفاده می گردد.

    • کارشناس تکنوپل گفته:

      با عرض سلام و درود، در صورتی که ترک خوردگی مربوط به استراکچر دیوار باشد باید نازک کاری برداشته شود و بلوک هبلکس ترک خورده با استفاده از ملات های مخصوص ترمیم گردد و از آنجایی که دیوارهای بلوک هبلکس وزن کمی دارند باید با احتیاط و دقت بالایی ترمیم انجام گردد.

  3. علی رضایی گفته:

    سلام و خسته نباشید
    برای مقاوم سازی دیوار حمال آجری با frpنیاز به تراشیدن و برداشتن گچ روی دیوار هست ؟ و اینکه frp چقدر مقاومت دیوار حمال را در مقابل زلزله بالا می برد؟

    • کارشناس تکنوپل گفته:

      با عرض سلام و درود، بله اجرای ورق FRP روی استراکچر دیوار یعنی روی آجرها انجام میگیرد و در ادامه باید عرض کنم افزایش مقاومت دیوار با FRP بستگی به این داره که چند لایه روی هم FRP استفاده میشود هر چقدر ضخامت لایه بیشتر باشد مقاومت دیوار هم بالاتر می رود و البته که باید آنالیز و محاسبه انجام بگیرد که چه نیروهایی به سازه وارد می شود و مقاوم سازی بر اساس این طراحی ها صورت پذیرد، پیشنهاد می‌کنم به بخش مقاوم سازی دیوار حمال با FRP مراجعه کنید تا اطلاعات جامع تری کسب کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با تکنوپل