تقویت دال های بتنی دارای بازشو با راهکار مقاوم سازی FRP، آسیب پذیری های ساختاری ناشی از چنین پیکربندیها را برطرف میکند. دالهای دارای بازشو، با توجه به تغییرات ناگهانی در هندسه و توزیع بار مستعد تشدید تنش و شکست احتمالی هستند. با مقاوم سازی دال بتنی دارای بازشو به روش FRP، یکپارچگی ساختاری و ظرفیت تحمل بار دال، به طور موثر تقویت میشود. در تکنیک FRP، پارچهها یا لمینتهای FRP به طور استراتژیک در امتداد محیط بازشو قرار می گیرند و به وسیله رزین یا همان چسب FRP به سطح دال بتنی نصب میشوند. تقویت دال بتنی داای بازشو با FRP، به طور موثر مقاومت خمشی و برشی دال را افزایش می دهد، خطر ترک خوردگی یا لایه لایه شدن اطراف بازشو را کاهش میدهد و در نهایت عملکرد کلی سازه را به مراتب بهبود میبخشد.
مقاوم سازی بازشو با FRP
مقاوم سازی دال بتن مسلح دارای بازشو با FRP
دال های بتن مسلح به عنوان کف ساختمان های مسکونی، ساختمان های صنعتی، عرشه پل ها و موارد دیگر استفاده می شود. دال ها را می توان به صورت پیش ساخته ساخت و به سایت اجرایی آورد و یا می توان در محل ساخته شود.
بازشوها در دال های بتن مسلح معمولاً در آیین نامه های طراحی توضیح داده نمی شوند. حتی در صورت وجود، نگرانی هایی در مورد اندازه بازشوها و محل بارهای وارد شده ایجاد می کنند. کمبود اطلاعات کافی در مورد ظرفیت حمل بار دال با بازشو و عملکرد، نگرانی دیگر است. امروزه بازشو در دال ها به دلیل نیازهای عملکردی مهندسان، معماران و موارد دیگر، در مقاوم سازی سازه های موجود یا حتی در سازه ها یا ساختمان های جدید در مرحله طراحی معمول و متعارف می شوند. کاربرد بازشوها نیاز به ایجاد ضوابط در راه پله، آسانسور، پله برقی، پنجره ها، درها، سیستم های برقی، گرمایشی و تهویه دارد. این موارد به بازشوهایی در کف یا دیوارها نیاز دارند. تأثیر در عملکرد سازه به دلیل بازشوهای کوچک اغلب قابل توجه نیست، زیرا سازه توانایی توزیع مجدد تنش ها را دارد. با این حال، برای دهانه های بزرگ، این مورد قابل اغماض نیست. دهانه های بزرگ فاقد توانایی سازهای لازم برای مقاومت در برابر بارهای تحمیل شده یا توزیع مجدد تنش ها را دارد. بنابراین، نیاز به تقویت به وجود می آید.
بازشوها نه تنها سختی و مقاومت دال را کاهش می دهند بلکه ممکن است مودهای گسیختگی را نیز تغییر دهند. میزان تاثیر بازشو بر رفتار سازه ای دال به شکل، اندازه و محل قرارگیری آن در دال بستگی دارد. در مورد بازشوهایی که پس از ساخت در دال ایجاد می شوند، موضوعاتی وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد. اول، چنین بازشوهایی ممکن است مسیر اصلی انتقال بار را از بین ببرند و مسیر ثانویه نیز در اغلب موارد ناکافی است. دوم، مقاومت خمشی دال های با بازشو با لنگر های ایجاد شده به علت بارهای داخلی متفاوت است. مقاوم سازی چنین دال هایی به تبع مشکل تر است.
خوش بختانه تکنیک مقاوم سازی با FRP راهی برای افزایش مقاومت خمشی و ساخت مسیر انتقال بار مورد نظر را در اختیار ما می گذارد.
امروزه استفاده از الیاف کامپوزیت CFRP برای تقویت دال های موجود به دلیل بازشوها متعارف است. عملکرد دال های بتن مسلح با بازشوهای تقویت شده با استفاده از CFRP یکی از جاهایی است که نیاز به توجه دارد. علاوه بر این، روش های مقاوم سازی با الیاف CFRP یک رویکرد عملی مقرون به صرفه برای طراحی ارائه می دهد. در چندین سال گذشته، از الیاف پلیمری تقویت شده (FRP) به عنوان یک مصالح ساختمانی جدید بسیار استفاده شده است. این مواد دارای مزایای بسیاری مانند سبک بودن، مقاومت بالا، غیرمغناطیسی بودن و ضد خوردگی هستند. آنها طیف گسترده ای از کاربردهای بالقوه را شامل می شوند که سازه های جدید و موجود را پوشش می دهد. الیاف CFRP نوع کربنی از مواد FRP است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
مقاوم سازی دیوار بتن مسلح دارای بازشو با FRP
دیوارهای بتن مسلح اعضای سازه ای مهمی هستند که به دلیل سختی زیاد در صفحه می توانند در برابر بارهای جانبی مقاومت کنند. الزامات طراحی برای هر سازه معمولاً منجر به ایجاد دیوارهای بتن مسلح با بازشو می شود. به طور کلی، مناطق ناپیوستگی در دیوارها به دلیل بازشو می تواند منبع تمرکز تنش باشد که می تواند طراحی را بسیار پیچیده می کند. به دلیل قابلیت توزیع مجدد تنش در دیوارهای بتن مسلح، یک بازشوی کوچک تأثیر کمی بر رفتار عمومی دیوار دارد. برعکس، بازشوهای بزرگ منجر به کاهش قابل توجهی از سختی و سختی دیوارها می شود. به تازگی، الیاف CFRP به دلیل ویژگی های بسیار عالی مانند سهولت نصب، مقاومت بالا، نسبت مقاومت به وزن بالا و دوام مناسب، به طور فزاینده ای به عنوان ابزاری برای مقاوم سازی در سازه های بتن مسلح موجود استفاده می شود.
در دهه گذشته، الیاف CFRP برای مقاوم سازی ستون ها و تیرها با توجه به خمش، برش و پیچش استفاده می شد. امروزه به دلیل مقاومت بالا و وزن کم CFRP، نصب ساده و مقاومت در برابر خوردگی بالا، استفاده از CFRP متصل به دیوارهای بتن مسلح با بازشو نیز محبوبیت یافته است، زیرا CFRP در جلوگیری از خرابی شکننده و کاهش تشکیل ترک در گوشه بازشوها کمک می کند. شکل زیر انواع روش های مقاوم سازی دیوارهای بتن مسلح با استفاده از الیاف CFRP آورده شده است.
روش های مختلف مقاوم سازی بازشو در دیوار بتن مسلح با استفاده از الیاف CFRP
سلام خسته نباشین
برای تقویت بازشوی نورگیر ساختمان به الیاف frp نیاز دارم.
لطف میکنین قیمت بدین.
خیلی سپاسگزارم
با سلام و وقت بخیر
لطفا با شرکت مقاوم سازی تکنوپل تماس بگیرید.
86084268 021