مقاوم سازی فونداسیون با FRP

خانه   /   مقاوم‌سازی با FRP   /   کاربردهای FRP   /   مقاوم سازی فونداسیون با FRP

مقاوم سازی فنداسیون و پایه‌ انواع سازه بتنی و فولادی، با استفاده از سیستم‌های پلیمری تقویت‌شده با ‏الیاف (‏FRP‏) یکی از اصول مبنی بر عملیات مهندسی عمرانی است، که از ویژگی‌های مکانیکی برجسته ‏مواد ‏FRP‏ بهره می‌برد. تقویت کننده‌های ‏FRP، اغلب شامل الیافی مانند کربن و شیشه هستند که درون ‏یک ماتریس پلیمری جای می‌گیرند و ویژگی‌های قابل توجهی از جمله استحکام، سختی و مقاومت در برابر ‏خوردگی را فراهم می‌کنند. مقاوم‌سازی فنداسیون و شالوده‌های موجود با سیستم ‏FRP، ظرفیت حمل بار ‏را افزایش می‌دهد، سختی پایه را تقویت کرده و مقاومت در برابر تنش‌های محیطی مختلف را تقویت ‏می‌کند. مقاوم سازی فنداسیون با تکینیک ‏FRP، با انواع مختلف پی و شالوده‌ها، از جمله پی‌های کم عمق و پی‌های ‏عمیق مانند پایه‌های پل‌ها، دیوارهای حائل و… انطباق دارند. انتخاب مواد تقویت کننده و تکنیک‌های مقاوم ‏سازی با ‏FRP‏ بستگی به عواملی مانند نوع پی (فنداسیون) و شرایط محلی پروژه دارد. به طور کلی، ‏بهره‌برداری از سیستم‌های مقاوم سازی با ‏FRP، از افزایش ظرفیت بار گرفته تا کاهش هزینه‌های مقاوم ‏سازی، اجرا سریع و بدون اختلال، با کمترین تخریب، موثر است. از این رو، سیستم مقاوم سازی با FRP، به عنوان ‏راهکاری اصولی برای تقویت فنداسیون سازه‌های متنوع، اطمینان از پایداری و قوی بودن سازه‌ها را به ‏خصوص در شرایط سخت لرزه‌ای، فراهم می‌کند‎.‎

مقاومت فونداسیون یک سازه بدلیل تحمل فشار ساختمان و نقش پررنگ آن در انتقال نیروهای وارد بر ساختمان به پی، تاثیر زیادی در مقاومت نهایی ساختمان دارد. به دلیل قدمت و نگهداری نامناسب، استفاده از مصالح نامرغوب و یا ضعف محاسباتی به دلیل تغییرات عمده در آیین نامه های طراحی، بسیاری از ساختمان ها جهت تامین ظرفیت باربری مورد نظر، نیازمند به مقاوم سازی و بهسازی می باشند.

تقویت فونداسیون با FRP
تقویت فونداسیون با FRP

روش انتخابی بهسازی و مقاوم سازی فونداسیون باید متناسب با روش بهسازی سازه ی روی آن و ضوابط و اصول کلی  دستورالعمل های مربوطه باشد. فونداسیون ساختمان ها با توجه به اینکه از مصالح بتن آرمه ساخته می شوند. لذا تقویت و مقاوم سازی آنها اغلب به صورت کاشت میلگرد و افزایش ابعاد یا افزودن شمع و یا با کمک ورق های FRP صورت می گیرد.

یکی از روش های مقاوم سازی برای انواع  ساختمان ها استفاده از الیاف FRP می باشد. مقاوم سازی فونداسیون با FRP نسبت به روش های سنتی تداخل کمتری در کاربری ساختمان در حین اجرا ایجاد می نماید و پیش تنیدگی قائم را در فونداسیون تا حد مطلوبی تامین می کند.

انواع کامپوزیت‌های پلیمری اف ار پی (FRP) مورد استفاده در فونداسیون

۱- کامپوزیت پلیمری تقویت‌شده با الیاف کربن CFRP

۲- کامپوزیت پلیمری تقویت‌شده با الیاف شیشه GFRP

۳- کامپوزیت پلیمری تقویت‌شده با الیاف آرامید Kevlar

ویژگی ها و مزایا مقاوم سازی فونداسیون با FRP

1. مقاومت خمشی را برای مناطق لنگر مثبت و منفی در دال افزایش می دهد.

2. سختی دال را افزایش و مقدار خیز را در بارهای سرویس کاهش می دهد.

3. برای افزایش دوام، عرض ترک را کاهش می دهد.

4. پوشاندن کسری از سطح دال با FRP ممکن است برای تقویت کل کافی باشد.

5. الیاف FRP می تواند به عنوان غشای ضد آب نیز عمل کند.

6. هزینه کمتر برای FRP در مقایسه با مقاوم سازی با روش های معمول

7. افزایش مقاومت خمشی یا برشی در پی

8. افزایش مقاومت در برابر عوامل شیمیایی محیطی

9. افزایش مقاومت در تحمل فشار های جانبی پی

10. افزایش مقاومت در برابر نیروهای کششی و فشاری در شمع ها

11. افزایش مقاومت در برابر نشست های زیاد پی

 

در حال مقاوم سازی دال بتنی با استفاده از الیاف FRP
مقاوم سازی دال بتنی با استفاده از الیاف FRP
5/5 - (2 امتیاز)

درخواست ارائه خدمات تخصصی مقاوم سازی سازه و ساختمان

در صورتی که نیاز به مشاوره و راهنمایی در خصوص خدمات تخصص مقاوم سازی، خرید محصولات مقاوم سازی، مقاوم سازی با FRP و... دارید؛ می توانید با کارشناسان ما در شرکت مقاوم سازی تکنوپل در ارتباط باشید.

تماس بگیرید

2 نظر

  1. سلام وقت بخیر
    برای تقویت فونداسیون آیا استفاده از الیاف FRP مقرون به صرفه خواهد بود؟؟

  2. با درود فراوان
    هزینه مقاوم سازی با الیاف FRP در مقایسه با مقاوم سازی با روش های معمول کمتر است.

نظر خود را درج کنید..

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *