بهسازی لرزه ای

خانه   /   بهسازی لرزه ای

بهسازی لرزه‌ ای یک روش استحکام‌بخشی و بهبود کارایی سازه‌ها است که به منظور ارتقا ظرفیت سازه‌ها و حل مشکلات و کاستی‌های سازه‌ای ایجاد شده است. این روش از طیف گسترده‌ای از فناوری‌ها و روش‌های استفاده می‌کند، از جمله کامپوزیت FRP، کامپوزیت FRCM، پس‌کشیدگی، اجرای ژاکت و مقاوم‌سازی ترکیبی. بهسازی لرزه‌ای به منظور ارتقا ظرفیت و عملکرد سازه‌های مختلف از جمله ساختمان‌های تجاری، شهری، مسکونی و حتی ساختمان‌های تاریخی به کار گرفته می‌شود. این رویکرد در زیرساخت‌های بحرانی مانند پل‌ها، تونل‌ها، جاده‌ها، و فرودگاه‌ها نیز برای بازسازی و بهبود ظرفیت اصلی سازه‌های آسیب‌دیده استفاده می‌شود. همچنین، بهسازی و استحکام‌بخشی سازه‌ای در صنایع نفت و گاز به منظور تقویت، بهبود و تعمیر تجهیزات صنعتی نیز بسیار اساسی و مؤثر است. این روش‌ها همچنین در محیط‌های دریایی برای حفاظت از اجزا و افزایش عمر سازه‌هایی مانند بنادر، اسکله‌ها و پره‌های شناور نصب می‌شوند.

راهکارهای تخصصی بهسازی لرزه ای

نیاز به افزایش و ارتقا ظرفیت سازه‌ای سازه‌ها معمولا به دلیل، تغییرات قوانین آیین‌نامه، مقاوم‌سازی لرزه‌ای، گسترش و یا تغییر کاربری ساختمان‌ها، اصلاح ساختار به دلیل اشتباه در طراحی و یا ساخت و ساز، از دست دادن ظرفیت به دلیل عمر سازه و یا تخریب مواد ساختمانی، به وجود می‌آید.
مقاوم سازی تکنوپل راهکار استحکام‌بخشی و بهسازی لرزه ای را به منظور ارتقا ظرفیت سازه یا حل بسیاری از کاستی ها و یا نیازهای سازه ای، طراحی کرده است. این هدف با استفاده از طیف گسترده‌ای از روش ها بر پایه کامپوزیت FRP، کامپوزیت FRCM، پس کشیدگی، اجرای ژاکت و مقاوم‌سازی ترکیبی به دست می‌آید.
سیستم استحکام‌بخشی سازه‌ای، مقاوم سازی تکنوپل به منظور ارائه راه‌حل برای، ساختمان‌های تجاری، شهری، مسکونی و ساختمان‌های تاریخی به منظور دستیابی به سطح عملکرد استاندارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
رویکرد استحکام‌بخشی سازه‌ای تکنوپل به طور گسترده در زیرساخت‌های حیاتی از جمله پل‌ها، تونل‌ها، جاده‌ها، فرودگاه‌ها به منظور بازسازی ظرفیت اصلی سازه‌های آسیب‌دیده کاربرد دارد.
راهکارهای استحکام‌بخشی و مقاوم سازی سازه‌ای تکنوپل برای ارتقا ظرفیت سازه‌ای تجهیزات صنعت نفت و گازکه نیاز ضروری به تقویت، استحکام‌بخشی و تعمیر دارند، بسیار ایده‌آل و مناسب است.
روش های استحکام‌بخشی سازه‌ای ما در محیط‌های دریایی (بنادر، اسکله‌ها، پره‌های شناورها و غیره) به منظور حفاظت از اجزا سازه و افزایش عمر سازه‌های دریایی، نصب می‌گردد.

  • ساختمان‌ها
  • زیرساخت‌های حمل و نقل
  • سازه های آب و فاضلاب
  • نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع مادر
  • سازه‌های دریایی

بهسازی لرزه ای با استفاده ازکامپوزیت FRP

تکنوپل بر مبنای کامپوزیت FRP راهکارهای موثری جهت بهسازی سازه‌هایی که نیاز به تعمیر و مقاوم‌سازی دارند ارائه می دهد. سیستم کامپوزیت FRP شامل طیف گسترده‌ای از الیاف کربن و الیاف شیشه تقویت کننده با استحکام بالا و رزین اشباع متناسب با الیاف می‌باشد.

دلایل بسیاری برای افزایش یا بازگرداندن ظرفیت باربری سازه ها همانند تغییرات آیین نامه ای وبهسازی  لرزه ای ، تغییر در کاربری( که منجر به افزایش بارهای سرویس می شود) ، نواقص موجود در سازه ناشی از خطاهای طراحی و اجرا  یا کاهش ظرفیت آن به دلیل آسیب و فرسودگی وجود دارد.

تکنوپل خدمات پیشرو در صنعت را با استفاده از دستورالعمل های دقیق فنی و فرآیند های خاص کنترل کیفیت پروژه برای بهسازی لرزه ای و راه حل های تقویت و مقاوم سازی ارئه می دهد.

در واقع چه یکی از این محصولات باشد چه ترکیبی از اینها تکنوپل راه‌حل های موثری برای پیچیده ترین چالش های تقویت سازه ارائه می دهد.سیستم های پلمیری تقویت شده با فیبر (FRP) گزینه ای بسیار مناسب برای تقویت سازه های بتنی، فولادی ، بنایی و چوبی هستند. کامپوزیت های پلیمری تقویت شده با فیبر از مواد و الیاف مختلفی همچون الیاف کربن ، الیاف شیشه و یا آرامید متصل به یکدیگر یک ماتریس از اپوکسی ، وینیلستر یا پلی استر تشکیل شده است. الیاف جز اصلی باربر سیستم های  FRPهستند  در حالی که رزین ها ، نیروی برشی را منتقل می کند محصولات FRP که معمولا برای بهسازی لرزه ای و سازه ای مورد استفاده قرار می گیرند به صورت نوار و ورق و لمینت می باشند.

سیستم های FRP با وزن کم و ضخامت کم هستند که می توانند برای افزایش قابل توجه ظرفیت باربری به سازه های موجود طراحی شوند.

این مواد شامل مزایایی همچون :

  • استحکام بالا نسبت به وزن
  • تاثیر کم در ظاهر سازه
  • سهولت در نصب و راه اندازی
  • مقاوم در برابر خوردگی
  • سختی و استحکام بالا
  • مقرون به صرفه

با نصب و اجرای این سیستم ها توسط مهندیسن و تیم اجرایی فنی و با تجربه تکنوپل ، مقاومت و دوام به سازه شما برمی گردد.

بهسازی به روش الیاف FRP
بهسازی به روش الیاف FRP

بهسازی لرزه ای خطوط لوله با استفاده از کامپوزیت FRP

تکنوپل بر مبنای کامپوزیت FRP راهکار مقاوم سازی سازه‌ای منحصربه فرد برای بهسازی و نوسازی خطوط لوله و سیستم های پاپینگ طراحی کرده است. راهکار مقاوم سازی سازه با FRP شامل الیاف تقویت کننده مستحکم از جنس کربن و شیشه بوده که به وسیله رزین اپوکسی پیش آغشته و یا در محل آغشته می گردد.

بهسازی لرزه ای با استفاده ازکامپوزیت FRCM

کامپوزیت FRCM عبارت است از ماتریس سیمانی تقویت شده با الیاف. در این روش از توری فایبرگلاس یا مش کربن و بر بستر ماتریس سیمانی با مقاومت بالا به منظور تقویت و استحکام سازه های بتنی و بنایی استفاده می گردد.

بهسازی لرزه ای به روش پس کشیدگی داخلی

پس‌کشیدگی داخلی موجب استحکام بخشی به بتن بر اساس استحکام بتن در فشار و ضعف بتن در کشش عمل می‌نماید. این راهکار شامل فولاد تقویت کننده با استحکام بالا می‌باشد که معمولا با افزایش ابعاد مقطع بر روی سازه متصل شده و یا از طریق حفاری اعضای موجود، درون سازه نصب می‌گردد.

مقاوم سازی به روش پس کشیده داخلی
مقاوم سازی به روش پس کشیده داخلی

بهسازی لرزه ای به روش پس کشیدگی خارجی

سیستم پس‌کشیدگی خارجی موجب استحکام بخشی به بتن بر اساس استحکام بتن در فشار و ضعف بتن در کشش عمل می‌نماید. این راهکار شامل فولاد تقویت کننده با استحکام بالا می‌باشد که خارج المان سازه ای در نقاط تکیه‌گاهی نصب می‌گردند.

بهسازی سازه به روش پس کشیدگی خارجی
بهسازی لرزه ای به روش پس کشیدگی خارجی

بهسازی لرزه ای خطوط لوله به روش پس کشیدگی

روش پس کشیدگی راهکاری موثر جهت تقویت لوله‌های آسیب دیده در هنگامی که خط لوله در سرویس قرار دارد، می‌باشد. این راهکار شامل تاندون‌های فولادی است که به صورت حلقه بر روی لوله پیچیده شده و نیروی پس کشیدگی به آن اعمال می گردد.

بهسازی لرزه ای با استفاده از صفحات کربن پس کشیده

در این روش به منظور استحکام بخشی سازه از لمینت کربن (CFRP) پس کشیده شده استفاده شده است. این راهکار مقاوم سازی موجب افزایش ظرفیت تحمل بار اعضای سازه ای شده و رشد ترک در سازه را کنترل می کند.

طی دهه های گذشته تقویت سازه ها با استفاده از الیاف کربن CFRP به صورت اتصال خارجی به دلایل مختلفی همچون ترافیک سنگین و پر تردد ، آسیب هایی همراه با کاهش ظرفیت سازه ای  و ارتقاء یا تغییر در استاندارد ها و آیین نامه های ملی و غیره افزایش چشمگیری داشته است.

توسعه در تحقیقات آزمایشگاهی مشخص کرده است که پیش تنیدگی الیاف کربن   cfrp به ماده اجازه می دهد تا از ظرفیت کششی آن که می تواند یک تکنینک موثر برای تقویت سازه های فرسوده باشد استفاده کند. در مقایسه با اتصال مستقیم فیبر کربن در سیستم های پیش تنیده CFRP نه تنها می‌توان از ظرفیت بالای کششی فیبر کربن استفاده کرد، در مقدار فیبر کربن مصرفی نیز صرفه جویی نمود. بنابراین هزینه اجرای کل پروژه کاهش می یابد و از تغییر شکل و ایجاد ترک در بتن نیز جلوگیری می کند و در نتییجه  به طور موثر ظرفیت تحمل سازه بتنی را بهبود می بخشد و عملکرد مکانیکی سازه بتنی را بهبود می بخشد.

مقاوم سازی دال بتنی با صفحات کربن پس کشیده
مقاوم سازی دال بتنی با صفحات کربن پس کشیده

بهسازی لرزه ای با استفاده از ژاکت بتنی

در این روش المان های سازه ای که دارای ضعف می باشند با افزودن میلگرد های طولی و قالب بندی و بتن ریزی مجدد مقاوم سازی می گردند.این راهکار مقاوم سازی جهت افزایش ظرفیت باربری ستون‌ها، تیرها، دیوارها و دال‌ها طراحی شده است.

بهسازی سازه با استفاده از ژاکت بتنی
بهسازی سازه با استفاده از ژاکت بتنی

بهسازی لرزه ای به روش ترکیبی

این راهکار مقاوم سازی به منظور تعمیر و ترمیم لوله‌های آسیب دیده از داخل و بدون حفاری طراحی شده است. این روش ترکیبی ویژه متشکل از لایه‌های FRP و سیم‌های تقویت کننده فولادی با قابلیت تنظیم ابعاد و اندازه برای اطمینان از انطباق کامل با مشخصات پروژه می‌باشد.

 

5/5 - (1 امتیاز)

درخواست ارائه خدمات تخصصی مقاوم سازی سازه و ساختمان

در صورتی که نیاز به مشاوره و راهنمایی در خصوص خدمات تخصص مقاوم سازی، خرید محصولات مقاوم سازی، مقاوم سازی با FRP و... دارید؛ می توانید با کارشناسان ما در شرکت مقاوم سازی تکنوپل در ارتباط باشید.

تماس بگیرید