چسب کاشت میلگرد چیست و چه کاربردهایی دارد

به طور معمول برای افزایش مقاومت سازه های بتنی از فرایندی به نام کاشت میلگرد در بتن استفاده می شود. این نوع عملیات به دلیل تاثیر گذاری بسیار زیاد بر مقاوم سازی سازه، امروزه به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. عملیات کاشت میلگرد در بتن به طور معمول جهت اموری چون اعمال تغییرات در نقشه ی معماری، تغییر کاربری، افزایش سهولت در اجرا و… مورد استفاده قرار می گیرد. کاشت میلگرد در بتن با ایجاد حفره هایی در سطوح بتنی و تزریق چسب کاشت میلگرد در آن ها صورت می گیرد.

چسب کاشت میلگرد چیست

همانطور که پیشتر گفته شد یکی از راه های افزایش مقاومت ساختمان کاشت میلگرد در سطوح مختلف سازه می باشد. این روش به دلیل سهولت در اجرا و مقرون به صرفه بودن همیشه مورد توجه مهندسین قرار گرفته است. به طور معمول برای کاشت میلگرد از روش هایی چون بهره گیری از مواد پایه سیمان، مهار مکانیکی و استفاده از مواد پایه اپوکسی استفاده می شود. یکی از روش های متداول برای کاشت میلگرد روش شیمیایی است که در این حالت آرماتور یا بولت با استفاده از چسب کاشت میلگرد و بدون استفاده از مهار مکانیکی در داخل بتن نصب می شود یا اصطلاحا کاشت می گردد. در تولید چسب کاشت میلگرد از فرمولاسیون بسیار پیچیده ای استفاده می شود که علاوه بر مقاوم سازی بسیار مطلوب آرماتور، می تواند ظرفیت مورد نیاز جهت بارگذاری استاتیکی و دینامیکی بسیار مطلوبی را تامین کند.

کاشت میلگرد در بتن-شرکت مقاوم سازی تکنوپل

انواع چسب کاشت

چسب کاشت میلگرد در انواع مختلف و توسط شرکت های گوناگون به بازار عرضه می شود. هرکدام از انواع آن دارای خصوصیات منحصر به فردی هستند که بسته به شرایط ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو با توجه به نوع محل مورد استفاده باید چسب کاشت میلگرد مورد نظر خود را انتخاب نمایید تا بهترین نتیجه حاصل گردد. توجه داشته باشید که در هنگام خرید چسب کاشت میلگرد باید به آیین نامه های موجود در زمینه ی ساخت و ساز، نیم نگاهی داشته باشید. به طور کلی می توان این نوع محصول را با توجه به مشخصات مکانیکی و کاربرد به 3 نوع مختلف تقسیم نمود.

  • چسب کاشت آرماتور کپسولی
  • چسب کاشت آرماتور حجمی
  • چسب کاشت آرماتور کارتریجی

چسب کاشت میلگرد کپسولی

چسب کاشت میلگرد نوع کپسولی از دسته Polyester و Epoxy Vinyl Ester محسوب می شود که به صورت دو جزئی تولید شده و به بازار عرضه می گردد. این نوع چسب به طور تخصصی برای بولت های سر مهره دار مورد استفاده قرار می گیرد. چسب کاشت میلگرد کپسولی همان طور که از نامش پیداست، برای استفاده چسب را درون یک کپسول شیشه ای ریخته و سپس مورد استفاده قرار می دهند. بسته به نوع استفاده، این نوع چسب در ابعاد مختلفی به بازار عرضه می شود. چسب کاشت میلگرد کپسولی به محض شکستن کپسول باید مورد استفاده قرار گیرد. پس از استفاده از آن می تواند مقاومت و گیرش بسیار بالایی از خود نشان دهد. از مزایای این نوع چسب می توان به مقاومت بسیار بالا در برابر عوامل اسیدی و خورنده نیز اشاره کرد.

چسب کاشت میلگرد کارتریجی

از این نوع چسب کاشت میلگرد می توان در انواع سطوح بتنی، سنگی و حتی چوبی استفاده کرد. چسب کاشت میلگرد کارتریجی همانند نمونه ی کپسولی بر پایه ی رزین اپوکسی، پلی استر و یا وینیل استر به صورت دو جزئی به بازار عرضه می شود. قسمت دوم این نوع چسب جهت سخت کنندگی بر پایه ی پلی آمین می باشد. چسب کاشت میلگرد کارتریجی در مقایسه با نمونه های دیگر پر مصرف تر می باشد و طرفداران بیشتری دارد. از دلایل محبوبیت آن می توان به سهولت اجرا، پایین بودن میزان خطا، کیفیت بسیار مطلوب و… اشاره کرد. البته قیمت چسب کاشت میلگرد کارتریجی در مقایسه با سایر مدل ها کمی بیشتر است.

چسب کاشت میلگرد حجمی

این نوع از چسب کاشت میلگرد به طور معمول به دو صورت دو جزئی و سه جزئی تولید می شود. نوع سه جزئی بر پایه ی رزین اپوکسی بیسفنول A، هاردنر بتن و پلی آمید و بدون حلال تولید می گردد. این نوع از چسب به منظور کاشت میلگرد و بولت ها در نواحی بتن مسلح مورد استفاده قرار می گیرد. مقاومت بسیار بالای این نوع چسب کاشت آرماتور همیشه مورد توجه مهندسین و متخصصان این امر بوده است.

یکی از مقرون به صرفه ترین راهکار ها در زمینه ی مقاوم سازی بنا استفاده از روش کاشت میلگرد یا به اصطلاح بولت است. در برخی از مواقع به دلیل بروز اشتباه در اجرای بتن، اعمال تغییرات در نقشه، محاسبات اشتباه، میلگرد گذاری اشتباه و یا به جهت افزایش مقاومت برشی، ایجاد تغییرات در پارامترهای نقشه و… از روش کاشت میلگرد یا آرماتور استفاده می شود. این روش یک راهکار فوق العاده برای افزایش مقاومت پس از اعمال تغییرات و اصلاح مشکلات می باشد. از دیگر موارد پر کاربرد چسب کاشت میلگرد می توان به اتصال بتن جدید به قدیم، اجرای ستون ها، تیر ها و دیوار های برشی اشاره کرد. به طور کلی کاشت میلگرد به سه روش مختلف شامل استفاده از مواد پایه سیمان، مهار مکانیکی و خمیر کاشت میلگرد یا شیمیایی تقسیم می شود.

چگونه از چسب کاشت برای کاشت میلگرد استفاده کنیم-شرکت مقاوم سازی تکنوپل

ویژگی و کاربردهای چسب کاشت میلگرد

چسب کاشت میلگرد ماده ای صنعتی و شیمیایی است که به طور معمول بر پایه ی رزین های اپوکسی، پلی استر و وینیل استر تولید می شود. این نوع محصولات علاوه بر مواد اصلی شامل افزودنی های بتن نیز می باشند. این افزودنی ها موجب افزایش انعطاف پذیری و کاهش دمای چسب به هنگام گیرش و سخت شدن می شوند. همچنین باعث افزایش و تقویت خصوصیات مکانیکی چسب می گردد. از مهمترین ویژگی های چسب کاشت میلگرد می توان به مواردی چون؛ اشباع سازی مناسب، ویسکوزیته مناسب در زمان ترکیب، زمان خمیری شدن مناسب، دانسیته مناسب و… اشاره کرد. به طور کلی مقاومت چسب کاشت میلگرد در برابر بار های استاتیکی و دینامیکی و یا شبه دینامیکی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. البته نحوه ی عملکرد چسب در مواجهه با مواد خورنده و اسیدی نیز بسیار مورد توجه است.

کاربرد چسب کاشت میلگرد

در پروژه های ساختمانی با مواردی رو به رو می شویم که استفاده از روش های مرسوم جهت مهار آرماتور، بولت و… کارساز نبوده و یا مقاومت لازم تامین نمی گردد. در چنین مواقعی یکی از راهکار ها استفاده از چسب کاشت میلگرد می باشد.

  • پر کردن انواع شکاف ها در سقف، دیوار و کف ساختمان
  • نصب انواع صفحات فلزی بر روی سطوح عمودی و افقی
  • کاشت بولت یا میلگرد بر روی سطوح عمودی و افقی
  • کاشت میلگرد و مقاوم سازی آن جهت اصلاح خطای طراحی یا اجرا
  • مقاوم سازی عضو بتنی با استفاده از کاشت آرماتور
  • نصب مقاطع فولادی به مصالح ساختمانی
  • ثابت سازی برخی از ماشین آلات بر روی کف بتنی
  • اتصال مقاطع بتن قدیمی به بتن جدید

مزایای استفاده از چسب کاشت آرماتور

  • اجرا و پیاده سازی بسیار سریع و راحت
  • عدم نیاز به استفاده از هیچ گونه حلالی
  • چسبندگی و مقاومت بسیار بالا
  • هیچ گونه عوامل جوی و محیطی بر روی آن تاثیری ندارد
  • افزایش راندمان در بحث فنی و اقتصادی با توجه به سهولت در اجرا
  • به هنگام استفاده از چسب کاشت میلگرد نیازی به ایجاد سوراخ با قطر بسیار زیاد نمی باشد
  • مقاومت بسیار بالا در مقایسه با چسب کاشت پایه سیمانی
  • توانایی اتصال بسیار قوی با انواع سطوح سنگی، سیمانی و دیگر مصالح ساختمانی
  • امکان استفاده از کاشت آرماتور و بولت بر روی انواع سطوح عمودی و افقی

ویژگی های فنی چسب کاشت میلگرد

  • چسب کاشت میلگرد دارای مقاومت فشاری 109 مگاپیکسل می باشد.
  • توان پایداری کششی این نوع چسب برابر با ۹۰ مگاپاسکال است.
  • میزان توان استحکام خمشی ۸۴ مگاپاسکال برآورد شده است.
  • میزان توان چسبندگی این نوع محصول ۸۱ مگاپاسکال است.
  • توان مقاومت در برابر حرارت حدود ۸۵ درجه سانتی گراد می باشد.
  • میزان مقاومت فشاری ناشی از ضربات برابر با ۸/۷ کیلوگرم بر متر است.

مراحل کاشت میلگرد

  1. برای کاشت میلگرد با استفاده از چسب مخصوص، ابتدا محل مورد نظر را به وسیله ی ابزار مناسب سوراخ می کنیم.
  2. سپس حفره ی ایجاد شده را به طور کامل از وجود ذرات سست و گرد و غبار پاک می کنیم. این فرایند به طور معمول با استفاده از دستگاه وکیوم و برس مویی صورت می گیرد.
  3. در این مرحله اقدام به آماده سازی چسب کاشت میلگرد کرده و رزین و هاردنر را به نسبت های مشخص با یکدیگر مخلوط می کنیم. توجه داشته باشید که در چسب کاشت میلگرد مدل کارتریج این فرایند به صورت خودکار انجام می گیرد.
  4. سپس چسب پایه اپوکسی را در محل حفره تزریق می کنیم. میزان چسب باید 3/2 حفره را در بر بگیرد.
  5. پس از تزریق چسب، میلگرد یا آرماتور را به صورت چرخشی به درون حفره فرو ببرید.
  6. در نهایت با توجه به نوع چسب و زمان مشخص شده، تا گیرش نهایی و رسیدن چسب به مقاومت مناسب صبر کنید.

زمان گیرش نهایی چسب کاشت میلگرد

به طور کلی منظور از زمان گیرش نهایی چسب، مقدار زمانی است که به طول می انجامد تا چسب کاشت میلگرد به مقاومت نهایی خود برسد و کاملا سخت گردد. یکی از مهمترین عوامل در کاهش یا افزایش زمان گیرش چسب را می توان دما دانست. به عنوان مثال زمان گیرش چسب کاشت میلگرد در دمای 35 درجه سانتی گراد در حدود 72 ساعت می باشد. این مدت با کاهش یا افزایش دما می تواند طولانی تر و یا کوتاه تر باشد.

نحوه ی محاسبه ی میزان چسب کاشت مورد نیاز

به هنگام کاشت آرماتور با استفاده از چسب کاشت میلگرد باید به میزان قطر و عمق حفره ی کاشت توجه شود. برای کسب بهترین نتیجه، بهترین راهکار این است که به برگه ی راهنمای محصول مراجعه نمایید. محاسبه ی این ابعاد در برآورد میزان چسب مورد نیاز برای کاشت میلگرد بسیار تاثیر گذار است. عواملی چون قطر میلگرد، ابعاد حفره، میزان عمق کاشت میلگرد و تعداد کاشت در مقدار چسب مصرفی موثر هستند. برای محاسبه ی میزان چسب مورد نیاز می توانید از فرمول های مشخص شده در دفترچه ی راهنمای محصول و یا نرم افزار های محاسبه گر آنلاین استفاده نمایید تا میزان دقیق چسب مورد نیاز را محاسبه کنید.

نکات مهم در استفاده از چسب کاشت آرماتور

همانطور که پیشتر اشاره شد، برای ساخت چسب کاشت میلگرد از فرمول های پیچیده استفاده می شود که نیازی به هیچ گونه حلالی ندارد. از این رو در صورت استفاده از حلال ها، ویسکوزیته ی چسب دچار سیر نزولی می گردد. با توجه به این مسئله باید از استفاده از هرگونه حلال به هنگام اعمال چسب کاشت میلگرد خودداری نمایید.

  • به طور معمول مدت زمان استفاده از چسب 30 دقیقه عنوان شده است که باید در این بازه ی زمانی مورد استفاده قرار گیرد.
  • پس از استفاده از چسب می توانید سطوح آلوده و اضافی را با استفاده از حلال هایی چون بنزین یا تینر برطرف نمایید.
  • پس از پاکسازی حفره ی مورد نظر و تزریق چسب، کمی صبر کنید تا گیرش اولیه انجام گیرد، سپس میلگرد را به صورت چرخشی درون حفره وارد نمایید.

عملکرد چسب کاشت میلگرد-شرکت مقاوم سازی تکنوپل

قیمت چسب کاشت میلگرد

چسب کاشت میلگرد یکی از جدید ترین راهکار ها در عملیات ساخت و ساز به شمار می رود. از این رو استفاده از این نوع مواد یکی از ایده های نوپا در امر ساخت و ساز است. به دلیل مقرون به صرفه بودن، قیمت چسب کاشت میلگرد بسیار مناسب و استحکام بالای این روش در مقایسه با سایر راهکارها، موجب جلب توجه مهندسین شده است. قیمت چسب کاشت میلگرد تا حد بسیار زیادی وابسته و هزینه ی تامین مواد اولیه ی شیمیایی است. از این رو مهمترین عامل موثر در کاهش و یا افزایش قیمت چسب کاشت میلگرد میزان قیمت مواد اولیه می باشد. البته از قیمت جهانی نفت خام و هزینه های حمل و نقل نباید غافل شویم.

جمع بندی

پروژه های ساختمانی به طور معمول با چالش هایی اعم از ناهماهنگی نقشه با اجرا، سهل انگاری مجری و… همراه است که در حین عملیات ساخت و ساز باید تغییرات لازم صورت گیرد. به جز این مسائل برخی از تعمیرات ساختمانی، تغییر کاربری، اتصال بتن قدیمی به جدید و… نیاز به مقاوم سازی و نصب میلگرد دارند. از این رو چسب کاشت میلگرد یکی از مهمترین مواد اولیه در ساخت و ساز به شمار می رود. این محصول با ایجاد مقاومت بسیار مناسب می تواند استاندارد مقاومت سازه را مطابق با آیین نامه های ساخت و ساز حفظ نماید.

به طور کلی از چسب کاشت میلگرد جهت افزایش ضریب مقاومت سازه های بتنی استفاده می شود. چسب کاشت آرماتور محصولی دو بخشی است که از توان مکانیکی و ویسکوزیته بسیار بالایی برخوردار می باشد. کارایی بسیار بالای آن، موجب گردیده که در پروژه های ساختمانی به وفور مورد استفاده قرار گیرد. چسب کاشت میلگرد به دلیل سهولت در استفاده و مقاومت بسیار بالا یکی از گزینه های رایج در مقاوم سازی ساختمان به حساب می آید. به طور کلی از چسب کاشت آرماتور برای جایگذاری انواع میلگرد، آرماتور، انکر بولت، صفحات فولادی و… بر روی سطوح عمودی و افقی از جنس مختلف بتن، سنگ و یا انواع مصالح ساختمانی استفاده می شود.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با تکنوپل