
مشخصات پروژه مقاوم سازی ستون ساختمان اداری با ژاکت بتنی
نوع سازه:
نوع مصالح:
المان سازهای:
درخواست کارفرما:
راهکار:
طبق ارزیابیهای صورتگرفته در این پروژه،کارفرما ملزم به قرار دادن برخی تاسسات در بام سازه است .درپی این درخواست باید ظرفیت باربری اعضای قاب خمشی سازه در برابر این بارها تقویت گردد. طبق این درخواست عملیات ارزیابی و طراحی شروعگردید.
– طبق ارزیابیهای صورتگرفته در این پروژه،برای مقاوم سازی ستونهای این سازه از ژاکت بتنی استفاده میگردد. راهکار مقاوم سازی به شرح زیر است :
• برای تقویت سازه در راستای خمشی، باید روکش بتنی جدید در سقفهای بعدی هم ادامه یابد. اما اگر سازه فقط برای برش تقویت گردد، لازم به ادامه دادن روکش بتنی جدید در سقفها نیست. به جهت اضافه شدن نیروی محوری حاصل شده از تاسیسات قرارداده شده در بام ساختمان، ستون سازه باید در راستای خمشی تقویت گردد.
• برای چسبندگی بتن جدید به بتن قدیم، باید سطح بتن قدیم زبر شود و برای اتصال بهتر میتوان از کاشت میخچه با چسب کاشت اپوکسی در فواصل 30 تا 50 سانتی متر استفاده نمود.
• میلگردهای طولی اضافی که معمولا درچهارگوشه قرارمیگیرند، در هنگام عبور از سقف نباید به تیرها برخورد کنند.
• برای تامین ظرفیت برشی میتوان خاموتها را اضافه کرد.
• خم خاموتها باید دارای طول کافی و با حداقل زاویه 135 درجه باشد.
• برای اجرای بتن،بهتر است از قالب بندی و بتن خود متراکم استفاده شود.
• ارتفاع قالب در هر مرحله از بتن ریزی،به گونهای باشد که امکان تراکم پذیری در بتن برآورد گردد.
• مشخصات فنی مصالح جدید، باید برابر و یا بیشتر از مصالح موجود باشد.
• توصیه میگردد مقاومت فشاری روکش بتنی جدید،5 مگاپاسکال بیشتر از بتن موجود باشد.
• حداقل ضخامت روکش بتنی جدید، 10 سانتی متر در نظر گرفته شود.
• حداقل و حداکثر قطر خاموتها باید به ترتیب 8 و 14 میلی متر باشد.
• بعد از آماده سازی سطح بتن ستون،باید آرماتور گزاری در فواصل معین و مندرج در نقشه اجرایی طرح انجام گردد.سپس آرماتورگزاری در فنداسیون و سقف ادامه یابد و در نهایت بتن ریزی انجام گردد.برای بتن ریزی در قسمت فوقانی ستون و ناحیه اتصال میتوان از شاتکریت استفاده کرد.
• در نهایت، برای اطمینان ازعملیات مقاوم سازی باید تستهای مقاوتی انجام گیرد.
نکته: تمامی ابعاد میلگردها، ضخامت روکش بتنی جدید، نحوه اتصالات و… باید توسط مهندسین طراح ارزیابی گردد.
تصاویر پروژه





