عامل اصلی آسیب‌پذیری در مقابل زلزله

مسعود حق لطفی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که سبب شد تا استفاده از نمای رومی در ساختمان‌ها ممنوع شود، عدم سنخیت و انطباق آن با هویت ایران و معماری اسلامی است.

وی با بیان اینکه این نماها از نظر استحکام نیز مشکلاتی دارد افزود: در این سازه‌ها از نوعی چسب استفاده می‌شود که در حوادثی از جمله زلزله تاب آوری نداشته و بسیار آسیب‌پذیر است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین با اعلام اینکه قزوین برای ششمین بار متوالی رتبه نخست رعایت مقررات ملی ساختمان را کسب کرده است عنوان کرد: در ارزیابی‌های وزارت راه و شهرسازی در موضوع مقررات ملی ساختمان، استان قزوین برای ششمین بار رتبه نخست در این زمینه را کسب کرد.

وی افزود: این ارزیابی بر اساس شاخص‌های موجود در جهت بهبود کیفیت ساخت‌وساز که نهایتا به بهبود کیفیت زندگی منجر می‌شود صورت گرفته که استان قزوین در رعایت این مباحث بیشترین امتیاز را در کشور کسب کرده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین فاصله بین ساختمان‌های چند طبقه را یکی از موضوعات مقررات ملی ساختمان برشمرد و گفت: بر این اساس به اندازه پنج هزارم ارتفاع هر طبقه باید میان ساختمان‌های مجاور فاصله در نظر گرفته شود که در زمان زلزله ساختمان‌ها به یکدیگر آسیب نرسانند.

حق‌لطفی با اشاره به آمار بازدید‌ از پروژه‌های عمرانی توسط این نهاد عنوان کرد: از سال ۹۲ تا کنون بیش از ۲۲۸۰ پروژه توسط این نهاد مورد بازرسی قرار گرفته است که ۲ میلیون و ۲۸۰ متر مربع را شامل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از این تعداد بازدید ۲۴۳ مورد دارای تخلف بوه‌اند که با کمک شهرداری‌ها و سازمان نظام هندسی نسبت به اصلاح آنها اقدام شده است.

مدیرکل راه وشهرسازی استان قزوین با بیان اینکه یکی از برنامه‌های این نهاد آموزش معماران و مهندسان صنعت ساختمان است، گفت: تا کنون هشت دوره آموزشی برای معماران و مهندسان برگزار کرده‌ایم که ۱۶ هزار نفر در این دوره‌ها شرکت کرده‌اند.

حق لطفی همچنین از صدور پروانه برای ۲۰۰۰ نفر خبر داد و عنوان کرد: از تعداد کسانی که در این دوره‌های شکت کرده‌اند، ۲۰۰۰ نفر پروانه کسب کرده و وارد حرفه مهندسی شده‌اند.

 

5/5 - (9 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با تکنوپل